Debutant Uno-X maakt zijn Tourselectie bekend: jong geweld en een ervaren rot

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Debutant Uno-X maakt zijn Tourselectie bekend: jong geweld en een ervaren rot
Foto: © photonews

Uno-X heeft als 2e ploeg zijn selectie voor de Tour bekendgemaakt. Ze rekenen vooral op de sprint en de ontsnappingen. Alexander Kristoff moet binnen de jonge selectie voor de nodige ervaring zorgen.

Voor het eerst zal Uno-X dat uitsluitend Noren en Denen in het team heeft, de Tour de France rijden. Op een persconferenite maakte het zijn selectie bekend. Voor de gelegendheid zal het team ook in het rood rijden. Het geeloranje lijkt immers te veel op de gele trui. 

Alexander Kristoff zal kopman zijn. Hij zal de massasprints voor zijn rekening nemen. Daarnaast zal hij ook de rol van wegkapitein op zich nemen. Zo krijgt de ervaren Noor een dubbele rol in de Tour en zal hij ook zijn ervaring met zijn ploegmaats delen. 

Daarnaast zullen ook Tobias Halland Johanessen en Rasmus Tiller kopman zijn. Johanessen zal in de punchetappes proberen toe te slaan, terwijl Tiller die onlangs nog Dwars door het Hageland won, in een uitgedund peloton ook kan rekenen op zijn sprint. 

Ook is er Torstein Traeen waarvan Uno-X hoopt dat hij iets in het algemeen klassement zal kunnen betekenen. Al zal hij ook naar kansen via de ontsnappingen kijken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties