Jonas Vingegaard ziet veel ploegmaats lossen op de Grand Colombier: Wout Van Aert en Tiesj Benoot leggen uit

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Jonas Vingegaard ziet veel ploegmaats lossen op de Grand Colombier: Wout Van Aert en Tiesj Benoot leggen uit
Foto: © photonews

Jonas Vingegaard heeft op de Grand Colombier 8 seconden verloren. Ook moesten veel ploegmaats snel lossen. Bij Jumbo-Visma zagen ze echter weinig problemen.

De hele dag controleerde UAE richting de Grand Colombier. Jumbo-Visma zat in de wielen en beleefde een rustige dag, maar op de Grand Colombier moesten verschillende ploegmaats van Jonas Vingegaard snel lossen. Wout Van Aert, Tiesj Benoot en Wilco Kelderman lieten los. 

Zo bleven enkel Vingegaard, Sepp Kuss en eerst ook nog Dylan Van Baarle over. Uiteindelijk verloor Vingegaard na een aanval van Tadej Pogacar 8 seconden, maar bij Jumbo-Visma waren ze achteraf tevreden. 

"Alles verliep volgens plan", aldus Wout Van Aert bij Sporza. "Het was duidelijk dat UAE controleerde en dan kan ik nog weinig bijdragen. Dan is het beter om energie te sparen voor de zwaardere ritten die nog volgen."

Hetzelfde klonk bij Benoot: "2 man of 16 man bij Vingegaard. Dat maakt weinig uit. Bergop moet je uiteindelijk zelf duwen en 2 ploegmaats waren genoeg. Het was een goede dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties