VOORBESCHOUWING TOUR DE FRANCE RIT 13: Vuurwerk op quatorze juillet op de Grand Colombier?

VOORBESCHOUWING TOUR DE FRANCE RIT 13: Vuurwerk op quatorze juillet op de Grand Colombier?
Foto: © photonews

Een belangrijke dag voor de Fransen in de Tour. Op hun nationale feestdag zullen ze extra gemotiveerd zijn om de ritzege te pakken.

PARCOURS

Het parcours van de 13de etappe lijkt wel wat op dat van de 9de rit naar de Puy de Dôme, een vlakke aanloop en daarna nog een slotklim. Bij de tussensprint ligt er ook nog een beklimming van 7,9 km aan 4,7%, maar bergpunten zijn er niet te verdienen. Daarna trekt het peloton naar de Grand Colombier (17,8 km aan 7%).

Het is echter een vrij onregelmatige klim met stroken van zo'n 4%, maar ook enkele van meer dan 10%. De slotkilometer is nog erg steil met 9,4%. 

FAVORIETEN

De favorieten voor het klassement zouden weleens hun zinnen kunnen zetten op deze etappe, ondanks het zware werk dat nog volgt in het weekend. Maar ook een vlucht is niet uitgesloten. 

Namen zoals Felix Gall, Giulio Ciccone, Neilson Powless, Ben O'Connor, Michael Woods, Matej Mohoric, Pierre Latour, Tobias Halland Johannessen en Mattias Skjelmose duiken dan op. 

Pogacar vs. Vingegaard?

Maar door de bonificatieseconden aan de streep lijkt vooral Tadej Pogacar favoriet. De Sloveen klopte in 2020 zijn landgenoot Primoz Roglic in de sprint. Hij heeft er dus goede herinneringen aan. 

Wie Pogacar noemt, zegt ook Jonas Vingegaard. De Deen moest in de laatste twee aankomsten bergop seconden toegeven op Pogacar en dat zal hij nu niet opnieuw willen doen. 

Ook de broers Yates, Pidcock, Hindley, Rodriguez, Gaudu en Bardet zullen proberen, maar zullen wellicht de schade moeten beperkten achter Pogacar en Vingegaard. Zij strijden om de derde plaats in het klassement. 

ONZE STERREN

*** Tadej Pogacar

** Jonas Vingegaard, Simon Yates

* Jai Hindley, Carlos Rodriguez, Tom Pidcock

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties