WK-selecties: opvallende afwezige in beresterke Deense selectie, ook de VS met een sterk blok

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
WK-selecties: opvallende afwezige in beresterke Deense selectie, ook de VS met een sterk blok
Foto: © photonews

Enkele weken voor het WK sijpelen de 1e selecties binnen. Die van Nederland en België waren al bekend en die van Denemarken en de Verenigde Staten zijn ondertussen ook bekend. Op 6 augustus is er de wegrit. Op 11 augustus volgt de tijdrit.

Denemarken pakt uit met een stevige selectie voor het WK in Glasgow. Mads Pedersen, de wereldkampioen van 2019, is erbij en zal wellicht de kopman bij de Denen zijn. 

Ook de andere renners binnen de selectie zijn stuk voor stuk sterke renners. Pedersen krijgt namelijk Mattias Skjelmose, Kasper Asgreen, Sören Kragh Andersen, Magnus Cort Nielsen, Mikkel Bjerg, Mikkel Honoré en Michael Morkov in steun mee. Voor de tijdrit zijn er Asgreen en Bjerg. 

Jonas Vingegaard is de opvallende afwezige binnen de selectie van Denemarken. Al is dat geen grote verrassing. Voor de Tour de France gaf hij al aan dat hij het WK niet zal rijden. 

Ook de Verenigde Staten maakten hun selectie bekend. Daar bestaat de selectie uit 6 renners. Met Matteo Jorgenson, Neilson Powless en Quinn Simmons telt de selectie sterke renners. En ook Lawson Craddock, Sean Quinn en Magnus Sheffield vallen zeker niet te onderschatten. Sheffield rijdt ook de tijdrit, net als Brandon McNulty. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties