Schitterende Schotse woordspeling: toiletbezoek van Van der Poel voorafgaand aan wereldtitel spreekt tot de verbeelding

Schitterende Schotse woordspeling: toiletbezoek van Van der Poel voorafgaand aan wereldtitel spreekt tot de verbeelding
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niemand die iets in kan brengen tegen de wereldtitel van Mathieu van der Poel. In Schotland staan ze nog eens stil bij de manier waarop die tot stand kwam.

Dan gaat het niet eens over het waanzinnige verloop van het WK of de verbluffende aanval waar hij alle andere kanjers mee uit het wiel reed. Neen, zijn toiletbezoek tijdens de neutralisatei van de koers eindigt de aandacht op. "Thank Poo Very Much", is de veelzeggende 'kop' op de cover van The Daily Record.

"Schots koppel helpt ster om te winnen", staat er ook nog op. "De wereldkampioen wielrennen zegt dat hij niet gewonnen zou hebben zonder de vriendelijke lokale mensen die hem hun toilet lieten gebruiken." Davie en Shona Findlay vertellen hoe verschillende Nederlandse renners op hun toilet een beroep deden.

Het toiletbezoek van Mathieu van der Poel tijdens het protest van de klimaatactivisten komt uitgebreid aan bod in de media. Ook Cycling Weekly staat er nog eens bij stil en verwijst naar verschillende andere gevallen waarbij wielrenners al eens een al dan niet grote boodschap moesten doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties