Update: De Vuelta-organisatie grijpt onder protest van Remco Evenepoel en co 2 keer in

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Update: De Vuelta-organisatie grijpt onder protest van Remco Evenepoel en co 2 keer in
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De organisatie heeft voor de 2e rit in de Vuelta ingegrepen. De tijd zal op de top van de beklimming van de Montjuïc worden opgenomen. De afdaling nadien ligt er immers spekglad bij.

De ploegentijdrit was een soep. Er waren veel bochten en in combinatie met de regen en de duisternis werd het voor de renners gevaarlijk. Achteraf waren de renners zeer kritisch en Adam Hansen, voorzitter van de rennersvakbond CPA, zei dat de organisatie had moeten ingrijpen. 

Na de rit blikte Geraint Thomas in zijn podcast Watts Occurring al vooruit op de 2e etappe in de Vuelta. Hij stelde dat de tijdsopname al sneller moest gedaan worden. Thomas pleitte voor een opname op zo'n 6 à 7 km van de streep.

Aan het einde is er een lus in Barcelona. Daar moeten de renners de Montjuïc beklimmen. Daarna volgt een technische afdaling en door het regenweer (ook tijdens de etappe zal het regenen) ligt die er spekglad bij. Volgens Thomas zou de tijdsopname aan het begin van die lus moeten gebeuren. Onder meer Remco Evenepoel steunde hem. 

Voor de start van de 2e etappe gaf de organisatie gedeeltelijk gehoor. Op de top van de Montjuïc zal de tijd opgenomen worden. Ook zijn er bonificaties te verdienen. Nadien kan er voor de dagzege gestreden worden. Ook daar zijn er bonificaties te verdienen. 

UPDATE 13.17 UUR

Daarmee was de kous niet af, want al snel kwam er nieuw protest van de renners. Uiteindelijk gaf de organisatie opnieuw toe en ligt de tijdsopname op 9 km van de streep. Ook is de start enkele kilometers opgeschoven. Zo is de neutrale aanloopstrook wat langer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties