Michel Wuyts hard na de Ronde van Vlaanderen: "Dit neigt naar koersvervalsing"

Michel Wuyts hard na de Ronde van Vlaanderen: "Dit neigt naar koersvervalsing"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zowel bij de mannen als de vrouwen stonden de renners te voet op de Koppenberg. Door de vettigheid op de kasseien was het bijzonder gevaarlijk.

Bij de mannen slaagden enkel Mathieu van der Poel, Matteo Jorgenson en Mads Pedersen er in om op de fiets te blijven op de Koppenberg. Een uur later reden ook maar een paar vrouwen naar boven op de Koppenberg. 

Onder meer Lotte Kopecky moest afstappen op Koppenberg. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zorgde de passage op de Koppenberg ervoor dat de koers in een wat definitieve plooi werd gelegd. 

Wuyts niet te spreken over passage op Koppenberg

"Dit neigt toch naar koersvervalsing, voor de een al meer dan voor de andere", reageerde Michel Wuyts bij HLN. "Maar het is vooral gênant voor zij die het overkomt. Wielrennen hoort niet plots stil te staan."

Volgens Wuyts had organisator Flanders Classics een alternatief moeten voorzien en had er tijdens de wedstrijd nog moeten ingegrepen worden. Deze ochtend raakte een poetsmachine al niet naar boven om de kasseien te poetsen. 

"Je kan de Koppenberg na de Paterberg letterlijk links laten liggen en even later weer inpikken op het parcours. Op de zeven kilometer komt het dan niet meer. Toch een beetje beter nadenken en durven beslissen in de wedstrijd zelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties