Transfer naar ander topteam: Jumbo-Visma neemt afscheid van zoon van Belgische wielerlegende

Transfer naar ander topteam: Jumbo-Visma neemt afscheid van zoon van Belgische wielerlegende
Foto: © photonews

Na iets meer dan twee jaar heeft het opleidingsteam van Jumbo-Visma afscheid genomen van Axandre Van Petegem (21). De Belg trekt naar een ander WorldTour-team.

Axandre Van Petegem (21) is de zoon van de Belgische wielerlegende Peter Van Petegem, die twee keer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix won. Daarnaast won Van Petegem ook drie keer de Omloop Het Volk en de E3-Prijs Harelbeke en de Scheldeprijs. 

Axandre trok in augustus 2021 naar het opleidingsteam van Jumbo-Visma, maar vertrek daar dus nu. "Gedurende mijn jaren bij de ploeg heb ik veel geleerd over training, voeding en tactiek", zegt Van Petegem via de sociale kanalen van de ploeg. 

"Dat ik het team nu verlaat, zorgt voor mixed feelings. Ik ben geruime tijd out geweest door een blessure. Twee heupoperaties hebben me bijna een jaar van de fiets gehouden, maar ik heb wel genoten van mijn tijd bij de ploeg. De lessen die ik hier heb geleerd, neem ik de rest van mijn loopbaan mee."

Lidl-Trek

Van Petegem trekt nu naar het nieuwe opleidingsteam van het Amerikaanse Lidl-Trek. Daar wordt hij onder meer ploegmaat van Matteo Milan (broer van Jonathan), Cameron Rogers (neefje van Michael) en Martin Pedersen (broer van Mads). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties