"Ik hoestte bloed de laatste dagen van de Vuelta": Nederlander komt met 'heroïsch' verhaal, maar krijgt meteen bakken kritiek over zich

"Ik hoestte bloed de laatste dagen van de Vuelta": Nederlander komt met 'heroïsch' verhaal, maar krijgt meteen bakken kritiek over zich
Foto: © photonews

Jan Maas reed een paar maand geleden de Vuelta d'Espana uit. En dat is achteraf bekeken echt wel nieuws. Al is niet iedereen er even tevreden over wat hij nu allemaal uit de doeken heeft gedaan.

Jan Maas viel in de dertiende etappe in de afdaling van de Aubisque. Daarna werd de derde week een martelgang voor de 27-jarige Nederlander van Jayco. Hij had gebroken ribben, maar ook corona en influenza blijkbaar.

“Ik zat als een zombie op de fiets. Ik wilde er geen foto van laten maken, omdat ik de Vuelta wilde uitrijden. Dus ik heb geprobeerd zo stoer mogelijk de Vuelta uit te rijden", aldus Jan Maas in de podcast Cycling Inside.

De laatste dagen kwam er dus ook nog eens corona bij: "Ik heb het nooit iemand verteld, maar de laatste dagen hoestte ik bloed op. Ik zou het niemand aanraden en nu zou ik het zelf ook niet meer doen. Maar op dat moment ... Ik was koppig."

Op de sociale media wordt Jan Maas hard aangepakt. De veiligheid en gezondheid van renners zou altijd voorop moeten staan en Maas is wat dat betreft zeker geen voorbeeld volgens de analisten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties