🎥 Ook Tom Pidcock niet onbesproken: Brit is kop van Jut na kopstoot in Hulst

🎥 Ook Tom Pidcock niet onbesproken: Brit is kop van Jut na kopstoot in Hulst
Foto: © photonews

Niet alleen voor Mathieu van der Poel en Wout van Aert liep de cross in Hulst niet helemaal zoals gewenst. Tom Pidcock moest al na een halve minuut lopen.

Tom Pidcock was donderdag na de avondcross in Diegem wat ziek geworden, maar stond zaterdag toch met veel vertrouwen aan de start in Hulst. De Brit wilde Van der Poel eens het vuur aan de schenen leggen. 

Maar het liep dus al meteen fout voor Pidcock. De Brit ging onderuit bij het induiken van het veld en had daarna problemen om zijn ketting er opnieuw op te leggen. Tot overmaat van ramp brak hij ook nog zijn derailleur af. 

Kopstoot aan 18-jarige

De Brit twijfelde even, maar liep uiteindelijk toch naar de materiaalpost. Vanuit 99ste positie reed de Brit uiteindelijk nog naar de 25ste plaats. Maar tijdens zijn inhaalrace was Pidcock op een gegeven moment toch iets te heftig. 

Pidcock beukte een paar keer met zijn hoofd tegen de 18-jarige Zweed Ville Merlöv, die hem verbaasd stopte en de Brit doorliet. Maar op sociale media is Pidcock wel de kop van Jut. "Ik hou echt niet van die kerel" en "Het is niet de eerste keer".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties