Remco Evenepoel krijgt er nog een lastige concurrent bij in de Tour de France

Remco Evenepoel krijgt er nog een lastige concurrent bij in de Tour de France
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wordt een Tour de France om u tegen te zeggen dit jaar. Niet alleen is het parcours bijzonder, maar ook het aantal toppers dat aan de start verschijnt is ongezien groot.

De Tour de France van dit jaar wordt sowieso een heel bijzondere editie. De organisatie stelde een ongelofelijk zwaar programma op en door de Olympische Spelen in Parijs eindigt de Ronde van Frankrijk met een tijdrit in Nice.

Maar ook het deelnemersveld is ongezien sterk en daar mag je nu nog een stevige concurrent voor Remco Evenepoel bij rekenen. Geraint Thomas laat in een interview van INEOS Grenadiers weten dat hij zowel de Giro als de Tour zal rijden.

“De Tour miste ik afgelopen jaar ook al, dus het was een vrij logische keuze, eigenlijk. Maar wel een spannende, alhoewel ik dat ook nodig heb. Ik ben nu achttien jaar prof en ga iets nieuws doen: daarvoor kom ik mijn bed ‘s ochtends wel uit”, klinkt het.

Thomas heeft nog nooit in een jaar de Tour en de Giro gereden, al is hij wel een beetje bang voor de grote uitdaging die hem staat te wachten. En zo heeft Remco Evenepoel er nog een stevige concurrent voor het podium bij.

“Na vorig jaar zat het sowieso al in mijn achterhoofd om terug te gaan naar de Giro, maar de ploeg hintte ook naar de Tour. Dus ik zei: waarom niet allebei? De periode tussen de Giro en Tour wordt dus cruciaal, en dan heb je daarna ook nog de Spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties