Michael Vanthourenhout baalt toch als een stekker na bronzen medaille op WK veldrijden

Michael Vanthourenhout baalt toch als een stekker na bronzen medaille op WK veldrijden
Foto: © photonews

De Belgen hebben in de mixed relay op het WK veldrijden brons gepakt. Michael Vanthourenhout kon door een achterstand niet veel meer goedmaken.

Michael Vanthourenhout dook als zesde en laatste het veld in voor de Belgen op de mixed relay. Op dat moment reden de Belgen al op de derde plaats, het verschil met de Fransen en de Britten was toen al een halve minuut. 

"Ik moet eerlijk zeggen dat het wat tegenviel", baalde slotrijder Michael Vanthourenhout een beetje bij Sporza. "Ik wou zo snel mogelijk dichterbij komen. Maar halfweg mijn ronde begon het te verzuren tot achter mijn oren. Toen wist ik dat er niet meer inzat dan de derde plaats."

Parcours WK veldrijden 

Ondanks alles heeft Vanthourenhout toch wat opgestoken voor zondag, wanneer de mannen elite om de regenboogtrui strijden. "Ik weet nu waar het super lastig is en waar de verschillen zullen worden gemaakt."

En toch verandert het parcours razendsnel. Anderhalf uur voor de mixed relay lag het parcours er bijvoorbeeld nog bevroren bij, tijdens de wedstrijd was er al een vettige laag ontdooit. "Het is echt een zwaar parcours."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties