Jan Bakelants heeft duidelijke boodschap over toestand Wout van Aert

Jan Bakelants heeft duidelijke boodschap over toestand Wout van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants en Wout van Aert zijn goede vrienden. Hij steekt de renner na zijn valpartij een hart onder de riem.

Wout van Aert staat voor een revalidatie die enige tijd in beslag zal nemen. Streekgenoot en trainingsmaat Jan Bakelants gaf bij Radio 1 een duidelijk signaal over Van Aert.

“Neen, ik heb Wout van Aert nog niet gehoord”, klonk het. “Het heeft weinig zin om hem nu lastig te vallen. Hij zal verschrikkelijk ontgoocheld zijn. Het beste is om hem nu collectief met rust te laten en hem die klap te laten verwerken.”

Sportief is het zeker een drama, maar ook lichamelijk moet hij nu eerst de tijd krijgen om te herstellen. En dan zwijgen we nog maar van de morele schade die onze landgenoot hierdoor oploopt.

“Hij zal veel pijn hebben: fysiek en mentaal is hij gebroken. Hij moet nu in besloten kring met zijn gezin herstellen en niet aan de koers denken.”

Doet terugdenken aan de Tour van 2019

In 2019 kwam Van Aert in de Tour de France al zwaar ten val in de tijdrit in Pau. Zijn valpartij van woensdag brengt die nare herinneringen weer naar boven.

“Of hij net zoals na die val sterker kan terugkeren? Wout kan in het woordenboek naast de term ‘veerkracht’ staan. Het kan zeker, maar nu zal het even pijn doen. We moeten hem nu met rust laten en hij moet even afstand nemen van de sport.”

Op een bepaald moment zal Van Aert er opnieuw een lap op willen geven en heel sterk terugkeren, zo schat Bakelants het in. “Dat zit ingebakken in Wout, maar het is nu nog niet relevant om vooruit te blikken. Het is te vers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties