Jan Bakelants vraagt voor drastische maatregelen na zware valpartij in Dwars door Vlaanderen

Jan Bakelants vraagt voor drastische maatregelen na zware valpartij in Dwars door Vlaanderen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De editie van Dwars door Vlaanderen 2024 zal lange tijd gekoppeld worden aan de zware valpartij die gebeurde. Wout van Aert was er het ergst aan toe.

Een sleutelbeenbreuk, een borstbeenbreuk en zeven gebroken ribben. Dat zware lichamelijke leed houdt Wout van Aert over aan de valpartij in Dwars door Vlaanderen.

In Wielerclub Wattage kwam de valpartij uiteraard stevig aan bod. Ze horen bij de koers en zullen er altijd zijn, maar volgens Jan Bakelants kan er wel degelijk meer gedaan worden.

Er werd al meteen geopperd dat deze passage uit de koers geschrapt moet worden, maar volgens de ex-renner kan er meer dan dat gedaan worden.

“Het enige wat je daar tegenin kunt brengen, is dat je de bescherming van de renners verhoogt. Dat je kledij aanhebt die de impact kan verminderen”, klinkt het.

Airbag in wielerkledij

“Een klein jaar geleden is er een renner die van de weg gaat en daar het leven bij laat. Dat gebeurt helaas veel te veel. Dus moet je vaststellen dat er maatregelen nodig zijn die toch maken dat er in geval van impact minder gevolgen zijn.”

Bakelants denkt aan een soort van airbag. “Dat klinkt allemaal heel ridicuul en je kan dat in het belachelijke trekken. Maar je kan ook zeggen: eigenlijk zit daar wel iets in.”

Voor hem moeten er stappen gezet worden zodat er geen noodlottige afloop meer mogelijk is bij een valpartij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties