Het houdt maar niet op: nog meer tegenslag voor Visma-Lease a Bike

Het houdt maar niet op: nog meer tegenslag voor Visma-Lease a Bike
Foto: © photonews

Visma-Lease a Bike zit al het hele voorjaar in de hoek waar de klappen zitten. En ook richting de Giro houdt de pech niet op.

Bijna de hele voorjaarsploeg van Visma-Lease a Bike ging de afgelopen weken tegen de grond of werd ziek. Wout van Aert, Christophe Laporte, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot, Per Strand Hagenes en Jan Tratnik. 

Allemaal konden ze een aantal koersen niet rijden door pech. Voor Van Aert heeft het mogelijk ook gevolgen voor wat de Giro betreft, want zijn debuut in de Ronde van Italië is namelijk in gevaar. 

De ploeg rekent in de Giro op sprintzeges van Olav Kooij, terwijl Cian Uijtdebroeks voor een klassement gaat. Dat was ook de doelstelling van Wilco Kelderman, maar de Nederlander komt niet aan de start. 

Bouwman vervangt Kelderman in de Giro

Dat heeft Visma-Lease a Bike laten weten op zijn sociale media. De Nederlander is nog niet hersteld van zijn sleutelbeenbreuk die hij opliep in de slotrit van Parijs-Nice. Geen Giro dus voor Kelderman. 

Zijn landgenoot Koen Bouwman vervangt Kelderman in de selectie van de Giro. Bouwman won onlangs een rit en het eindklassement in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. In 2022 won Bouwman twee ritten en het bergklassement in de Giro. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties