Bondscoach maakt analyse van voorjaar van de Belgen en zegt wie de beste was

Bondscoach maakt analyse van voorjaar van de Belgen en zegt wie de beste was
Foto: © photonews

Het klassieke voorjaar is achter de rug. Ook voor bondscoach Sven Vanthourenhout het moment om alles te analyseren.

Het klassieke voorjaar was voor de Belgen een meevaller, zo laat bondscoach Sven Vanthourenhout weten in een interview met Het Laatste Nieuws.

Hij zag dat het goed was, op vele vlakken. “Opnieuw pakten we overal prijzen, zowel met geroutineerde profs als met jonge gasten. Klassiekers en Monumenten? We deden mee. Sprints in eendagswedstrijden en rondewerk? We deden mee. Klimkoersen of bergritten? We deden mee. Eindklassementen? Ook. Was er een tijdrit, dan stonden we hoog in de uitslag.”

Dat is allemaal niet vanzelfsprekend voor Vanthourenhout, of we mogen het alvast zeker niet als normaal ervaren. Vier Belgen in de top vijftien van Luik-Bastenaken-Luik, dat betekent wat voor hem.

Over zijn keuze voor wie de Belg van het voorjaar was, is hij snel duidelijk. “Alle bewondering en respect voor de manier waarop Van Gils zich manifesteerde, Van Eetvelt de UAE Tour naar zijn hand zette en Nys donderdag nog tot scoren kwam in Romandië. Maar Jasper Philipsen heeft een streepje voor. Met Milaan-Sanremo won hij een Monument. En hij bevestigde in Parijs-Roubaix.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties