Paul Herygers komt met straf verhaal over Olympische medaillewinnaar: "Konden met moeite stappen"

Paul Herygers komt met straf verhaal over Olympische medaillewinnaar: "Konden met moeite stappen"
Foto: © photonews

Paul Herygers is een man van vele oorlogen en vele situaties. In zijn carrière is hij al veel tegengekomen en af en toe komt hij ook eens met een straf verhaal. Daarbij komt hij ook af en toe eens terug op grote verhalen uit het verleden.

In het verleden was Paul Herygers een gevierd veldrijder, die in 1994 wereldkampioen werd. Maar in de beginjaren van zijn carrière reed hij ook af en toe al eens een ritje met de mountainbike. En in die hoedanigheid heeft hij ooit een straffe zaak meegemaakt.

Filip Meirhaeghe en ik waren ooit eens op een WK mountainbike. De dag voor de race besloten we om een berg te gaan beklimmen. Eens we boven waren besloten we om al lopend om het eerst naar beneden te geraken”, aldus Herygers eerlijk bij Sporza.

Sterk verhaal van Herygers over hem en Filip Meirhaeghe

“Het was een afdaling van een kwartier ongeveer. Een dag later moesten we koersen, maar we konden met moeite stappen. We zijn nog gestart, maar er kwam niets van in huis. Het was een vrije wereld nog in die tijd het mountainbiken.”

Filip Meirhaeghe
© photonews

Paul Herygers stopte snel met mountainbiken, want de focus ging steeds meer richting het veldrijden. Dat was voor Filip Meirhaeghe achteraf wel wat anders. Hij ging wél volop voor het mountainbiken en met succes.

Op de Olympische Zomerspelen 2000 in Sydney won hij een zilveren medaille, in 2003 pakte hij het wereldkampioenschap. Hij besloot zijn carrière in 2009 en kwam ook geregeld op de weg in actie, voornamelijk in een aantal Vlaamse klassiekers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties