Christophe Laporte en Bert Van Lerberghe zwaar bestraft in Giro

Christophe Laporte en Bert Van Lerberghe zwaar bestraft in Giro
Foto: © photonews

Twee renners werden maandag getrakteerd op een stevige sanctie. Christophe Laporte en Bert Van Lerberghe gingen hun boekje te buiten in de derde etappe van de Giro.

De UCI heeft heel wat regels opgesteld waaraan de renners zich moeten houden. Als ze dat niet doen, dan worden ze door de wedstrijdjury bestraft. Meestal gaat het om kleinigheden, waartegenover meestal een boete staat.

Maandag ging het in de Giro om wat meer dan rommel weggooien op de verkeerde plek of bij het halen van een bidon aan de wagen blijven hangen. Zowel Christophe Laporte als Bert Van Lerberghe werd gestraft voor op het voetpad rijden.

De UCI tilt daar heel erg zwaar aan en legde de renners dan ook een stevige straf op voor dat voorval. Om te beginnen krijgen ze allebei een boete van 1.000 Zwitserse frank.

Daarnaast krijgen ze in het klassement ook een tijdstraf van 20 seconden, worden 25 UCI-punten afgetrokken, verliezen ze twee punten voor het bergklassement en ook nog eens veertig punten voor het puntenklassement.

De twee etappes voor die van gisteren leverden slechts een beperkt aantal boetes op, vooral voor het weggooien van vuilnis op een plek waar dat niet toegelaten is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties