Dit is de reden waarom Pogacar met een paarse broek rond reed in de Giro

Dit is de reden waarom Pogacar met een paarse broek rond reed in de Giro

Maandag droeg Tadej Pogacar de roze trui in de Giro d'Italia. De Sloveen had echter geen roze, maar een paarse broek aan.

Op sociale media werd maandag al tijdens de rit de vraag gesteld waarom Tadej Pogacar een paarse en geen roze broek droog. Verkeerd besteld, een kleurenblinde aankoper en heel wat andere redenen werden aangehaald.

Het bleek echter niet om een foutje van UAE Team Emirates of de organisatie van de Giro d’Italia te gaan, maar was met een heel specifieke bedoeling gekozen.

De speciale broek van Pogacar was een eerbetoon aan de spelers van Torino FC die in 1949 om het leven kwamen bij een vliegtuigcrash.

De ‘paarse’ broek zoals wij die allemaal zagen maandag was eigenlijk een verwijzing naar de kledij van het voetbalelftal. Zij speelden in een granaatrode tenue.

En daarmee is meteen weer een misverstand de wereld uit geholpen. Pogacar liet het alvast niet aan zijn hart komen. De Sloveen amuseerde zich duidelijk en probeerde zelfs de spurters te verschalken in de slotkilometer.

Dat lukte hem niet, op enkele honderden meters van het einde werd hij ingehaald en pakte onze landgenoot Tim Merlier de dagzege. Pogacar bleef wel leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties