De balans na de Ronde van Romandië: wie is er al klaar voor juli?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De balans na de Ronde van Romandië: wie is er al klaar voor juli?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Romandië is vaak al een eerste ontmoeting tussen de kanshebbers op winst in de Tour de France. Ook dit jaar was dat het geval, met uiteindelijk Nairo Quintana als eindwinnaar. Maar wie is er al klaar voor de eindzege in Frankrijk?

Hoewel er nog twee maanden zijn tot de start van de Ronde van Frankrijk, kan er na de Zwitserse rittenkoers een eerste balans worden opgemaakt. Te beginnen met Nairo Quintana. De Colombiaan reed meer dan behoorlijk en pakte uiteindelijk ook de eindoverwinning. Quintana trekt nu naar zijn thuisland, waar hij zich in alle rust verder zal voorbereiden.

Binnen enkele weken volgt dan wellicht de Ronde van Zwitserland als één van de laatste voorbereidingen op de Tour. Een echte krachtmeting met Chris Froome kwam er echter nog niet in Romandië. Froome was duidelijk nog niet op het gewenste niveau. Dat bleek toen de Sky-man na een fietswissel niet meer tot in de voorste regionen van het peloton geraakte.

Verandering tactiek Froome

Een mindere dag of niet? De dagen erna maakte hij van het tijdsverlies gebruik om in de aanval te gaan. En dat loonde. Froome won overtuigend de vierde rit en gaf zo zijn Ronde van Romandië toch wat meer glans. Maar Froome heeft nog bijna twee maanden. Niets om zich zorgen te maken over een derde eindzege in de Tour.

Ondertussen weet de Brit ook als geen ander hoe hij zich moet voorbereiden op drie weken in la douce France. Over Frankrijk gesproken, met Thibaut Pinot eindigde er een Fransman op twee in Romandië. Nog altijd maar 25 jaar oud, dus de beste jaren moet er nog aankomen voor de renner van FDJ.

Pinot verrassend

En Pinot is goed, misschien zelfs al té goed. Pinot was verrassend de beste in de tijdrit over 15 kilometer en versloeg zo onder meer specialist Tom Dumoulin. Een teken aan de wand dat hij klaar is voor de Tour?

Ilnur Zakarin en Tom Dumoulin werden knap vierde en vijfde, maar hun focus ligt voornamelijk op de Giro d'Italia van komende vrijdag. Met Bauke Mollema en Tejay Van Garderen - respectievelijk negende en tiende - lijken er nog twee kandidaten voor top vijf in de Tour op de goede weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties