Nog geen 10 kilometer gereden, maar toch al serieuze conclusies

Nog geen 10 kilometer gereden, maar toch al serieuze conclusies

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na nog geen 10 kilometer in de Giro d'Italia kunnen we wel degelijk al enkele conclusies trekken. Bepaalde toppers toonden zich meteen met het oog op het klassement, anderen stelden ietwat teleur. Wij gieten het in een overzichtje.

+++ Nibali, Dumoulin, Amador

Mogen erg tevreden zijn van hun eerste tien kilometer: Vincenzo Nibali, dé topfavoriet op de eindzege en meteen een van de beste favorieten.

Tom Dumoulin pakte dan weer de roze droom in het eigen Apeldoorn, terwijl Andrey Amador zijn vierde plek van vorig jaar meteen in de verf wist te zetten met een vierde stek in de proloog.

++ Kittel, Valverde, Kruijswijk

Marcel Kittel mag na de proloog dromen van het roze: hij staat op 11 seconden, aan de streep zijn er de komende dagen telkens 10 bonificatieseconden te verdienen.

Ook Valverde en Kruijswijk wisten de schade min of meer goed te beperken en mogen zo meteen de gestelde ambities blijven koesteren. Al wordt het natuurlijk zaak om ergens de tijd terug te pakken.

+ Chaves, Uran, Jüngels

Jüngels had zich misschien nog iets meer voorgesteld van zijn tijdrit, maar met een zevende tijd heeft hij toch de eerste goede stap gezet richting een mooie drie weken.

Chaves en Uran waren ook op hun niveau: op een dikke halve minuut van Dumoulin, maar zo de schade op Nibali beperkend tot een dikke tien seconden.

- Zakarin, Van Emden, Landa

Dat Zakarin bij de zwakkere tijdrijders van de topfavorieten is, dat is een veeg teken voor de rest van de Giro. Van Emden ging dan weer onderuit en zag zo zijn roze droom uit elkaar spatten, Landa moet toch al 21 seconden toestaan op Nibali.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties