Derde roze trui voor Etixx-Quick Step: "De beste dag van mijn leven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Derde roze trui voor Etixx-Quick Step: "De beste dag van mijn leven"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gianluca Brambilla is zijn roze trui kwijtgespeeld in de tiende etappe van de Giro, maar de trui blijft wel bij Etixx-Quick Step. Bob Jungels is de nieuwe leider in de Ronde van Italië.

"Dit is een trui voor de hele ploeg", opent Bob Jungels meteen na zijn zege. "Iedereen werkte super hard en zonder de ploeg was dit niet mogelijk geweest. We zijn door alle teams aangevallen en we hadden drie jongens die de hele ontsnapping controleerden."

"Ik bleef in de finale bij de anderen en Gianluca (Brambilla) was aan het werken voor me. Ik denk dat het in de koers nog niet veel gebeurd is dat de leider voor de nummer twee in het klassement werkt", aldus de Luxemburger. "Ik kan het niet geloven, dit is één van de beste dagen in mijn leven."

Derde roze trui

"We zijn een grote groep vrienden in dit team. Het is moeilijk om te zeggen wat we nog ambiëren in deze Giro. Het is al onze derde roze trui. Het zullen enkele harde dagen worden om de koers te controleren, maar het loopt veel beter dan we verwacht hadden. Nu wil ik gewoon genieten", besluit Jungels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties