Nederlander in top vijf van de Giro: "Ik zag niet echt een kans om aan te vallen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nederlander in top vijf van de Giro: "Ik zag niet echt een kans om aan te vallen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Giro verloopt nog steeds op wieltjes voor Lotto NL-Jumbo en vooral Steven Kruijswijk dan. De Nederlander staat op een knappe vierde plek in het algemene klassement, hoewel hij dinsdag bijna ten val kwam.

"Ik ben in de groep gebleven toen Brambilla wegviel", zegt Kruijswijk over de tiende etappe. "Ik zag dat Jungels goed was en ik weet dat Brambilla een goede afdaler is. Dus koos ik ervoor om mijn krachten niet te verspillen. Ik voelde me goed op die steile klim, maar zag dus niet echt een kans om aan te vallen."

"In de eindsprint van die groep verlies ik wel iets op Valverde, maar dat bleef heel beperkt. Ik ben tevreden over mijn vorm en de ploeg. Ze zijn zeer gefocust en dat merk ik heel erg goed in de koers. Ze zijn er altijd voor mij", aldus de Nederlander. Kruiswijck kwam wel bijna ten val in de afdaling van de Plan del Falco.

Bijna ten val

"Dat was even schrikken", klinkt het. "Ik maakte een inschattingsfout en daardoor kon ik niet meer goed insturen. Mijn achterwiel blokkeerde even, maar gelukkig ving Majka mij op. Ik ben me later nog gaan verontschuldigen, maar Majka begreep dat ik dat niet expres deed. Het was best wel spannend", besluit Kruijswijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties