Cameron Meyer stopte er mee, maar wie was nog lid van het gouden viertal?

Cameron Meyer stopte er mee, maar wie was nog lid van het gouden viertal?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Cameron Meyer en Team Dimension Data for Qhubeka gingen recent uit elkaar. De Australische wielrenner heeft persoonlijke problemen en lijkt zo zijn carrière op 28-jarige leeftijd vaarwel te zeggen. En dan te zeggen dat hij uit een erg talentrijke baanlichting kwam in Australië.

"Ik kon het de voorbije weken niet opbrengen en kon niet trainen of racen op het niveau dat gewenst is voor de World Tour", is Cameron Meyer erg eerlijk in een statement.

"Ik heb persoonlijke redenen die aanslepen om deze jammerlijke beslissing te moeten nemen. Het was een hele eer om deel te mogen zijn van dit team." Einde carrière dus mogelijk voor Meyer.

Gouden viertal

Opmerkelijk, want in 2011 won hij nog de Tour Down Under en lijk hij klaar voor een grote carrière. Daarna bleven grote resultaten echter uit, ook al was hij een absoluut rastalent.

Op de ploegenachtervolging in 2010 maakte hij deel uit van een geweldig Australisch kwartet. Michael Hepburn stond ondertussen al op het podium van een WK tijdrijden, Rohan Dennis won al een rit in de Tour de France en droeg er de gele trui en van Jack Bobridge hebben we ook het laatste nog niet gezien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties