Er komt zaterdag alvast één landgenoot minder aan de start in de Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Er komt zaterdag alvast één landgenoot minder aan de start in de Tour

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag is het zover en gaat de Ronde van Frankrijk van start. Maar het grootste wielercircus ter wereld zal het met één Belg minder moeten doen. Dries Devenyns geeft verstek door ziekte.

Dries Devenyns was enige tijd terug nog in de Ronde van Zwitserland aan de slag. Daar moest hij echter al na drie etappes opgeven door een keelontsteking. "Het was beter om er toen vroegtijdig af te stappen. Daarna heb ik vier dagen niet getraind, in de hoop dat alles zou verbeteren richting BK en Tour", zei Devenyns toen.

Maar ook op het BK voelde Devenyns zich niet goed en stapte hij vroegtijdig van de fiets. Dinsdagavond gaf Devenyns zichzelf nog 50% kans om te starten. "Maandag en dinsdag heb ik plots koorts gekregen en ik moest ook overgeven. Ik geef mezelf wel nog 50% kans om te starten in de Tour", klinkt het bij Sporza.

Niet voldoende hersteld

Vandaag werd het dus duidelijk dat Devenyns niet voldoende hersteld is om zaterdag te starten. Nochtans was de renner van IAM Cycling in goede doen met zijn eindzege in de Ronde van België. Zijn vervanger is nog niet bekend, maar zo wordt Oliver Naesen de enige Belg bij de Zwitserse formatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties