Tevredenheid bij Lotto Soudal, maar: "De Gendt mag qua aanvalslust op gelijke hoogte van Sagan staan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Tevredenheid bij Lotto Soudal, maar: "De Gendt mag qua aanvalslust op gelijke hoogte van Sagan staan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour is uiteindelijk meer dan geslaagd voor Lotto Soudal. Een ritzege van De Gendt op de Mont Ventoux en winnen op de Champs Elysées met Greipel. Veel ploegen tekenen daar op voorhand voor, ook ploegmanager Marc Sergeant.

"De doelstellingen voor de Tour waren duidelijk: een rit proberen pakken met André Greipel en onze vrijbuiters in de kijker te laten rijden", zegt Sergeant. "Op die eerste doelstelling hebben we onze tanden lang stukgebeten, maar eind goed, al goed. André is het best in georganiseerde sprints, maar het was niet altijd gemakkelijk om hem in stelling te brengen."

"Het andere doel was om te scoren met één van onze vrijbuiters. Dat is gelukt met Thomas De Gendt en wel op een fantastische manier", aldus de ploegmanager. "In mijn ogen heeft Thomas op één van de meest prestigieuze aankomsten de overwinning behaald. Hij heeft ook voor veel publiciteit gezorgd tijdens lange ontsnappingen en hij slaagde er in om zes dagen de bolletjestrui te dragen."

Majka de betere klimmer

"Thomas heeft zeer verdienstelijk gestreden, ook al was Majka de betere klimmer. Thomas eindigde knap in het klassement van de Superstrijdlust. Het is geen schande om na een renner als Sagan te eindigen. Al vind ik dat Thomas, puur qua aanvalslust, zeker op gelijke hoogte mag staan. Hij heeft absoluut kleur gegeven aan onze Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties