Belgische zegekoning grijpt naast WK-selectie: "Jammer dat ik net uit de boot val"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Belgische zegekoning grijpt naast WK-selectie: "Jammer dat ik net uit de boot val"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Timothy Dupont is met 16 zeges de meest succesvolle Belgische renner van 2016. En toch haalde hij de definitieve WK-selectie van bondscoach De Weert niet.

Dupont is wel één van de vier reserves, samen met Yves Lampaert, Jelle Wallays en Jonas Van Genechten. De sprinter van Veranda's Willems kan uiteindelijk wel leven met zijn niet-selectie. "Het is natuurlijk jammer dat je net uit de boot valt, maar anderzijds ben ik ook wel trots op het feit dat ik tussen die dertien namen sta. Voor een renner die koerst bij een continentale ploeg is dat toch wel een hele eer", reageert Dupont.

Gesproken met De Weert

Dupont heeft de voorbije weken vaak gesproken met bondscoach Kevin De Weert. "Hij reist met Tom Boonen als sprinter naar het WK. Samen met Greg Van Avermaet is Tom dé kopman. Als je zo’n twee toppers hebt, kan je niet ook nog eens met mij naar daar reizen als tweede sprinter", vindt de 28-jarige Gentenaar.

"Ik ben een afwerker, een sprinter die op het eind zijn ding doet. Dus het zou misschien wel raar zijn als ik daar naast Boonen sta. Ik respecteer de keuze van de bondscoach, hij weet hoe hij een ploeg moet bouwen", sluit Dupont af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties