Duitsers geven dan toch een erg verrassende selectie vrij voor WK in Qatar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Duitsers geven dan toch een erg verrassende selectie vrij voor WK in Qatar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Duitsland heeft een dag na ons land de selectie vrijgegeven die naar het wereldkampioenschap in Qatar afzakt. En dat is toch een erg verrassende selectie, want er zijn drie topsprinters geselecteerd.

De Duitsers mogen slechts zes namen afleveren in Qatar, dus leek er dan ook maar plaats voor één topsprinter. Maar Duitsland heeft al een lijstje prijsgegeven met daarbij zeven namen. Eén renner zal dus nog moeten afvallen.

In die selectie is er plaats voor zowel André Greipel (Lotto Soudal), John Degenkolb (Giant-Alpecin) en Marcel Kittel (Etixx-Quick Step). Drie van de zes renners zijn dus topsprinters. Greipel liet al eerder uitschijnen dat hij het kopmanschap in Qatar niet wilde delen. Maar Duitsland zal Kittel als 'joker' uitspelen.

Nog één afvaller

Ook Tony Martin, Marcel Sieberg, Jasha Sütterlin en Nils Politt hebben een ticket in de bus gekregen, maar één van hen moet dus nog afvallen. Over Sieberg zijn er nog heel wat twijfels, want de knecht van Greipel brak zaterdag in de Eneco Tour zijn sleutelbeen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties