Maatregel tegen Belgische dominantie? "Eén weekend per maand niet in België crossen"

Redactie
| 0 reacties
Maatregel tegen Belgische dominantie? "Eén weekend per maand niet in België crossen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het begin van het nieuwe veldritseizoen wordt opnieuw gedomineerd door Belgische veldrijders. Adrie van der Poel, zelf een voormalig wereldkampioen, heeft wel een zeer bijzondere maatregel om in te grijpen en de cross internationaler te maken.

Een veldrit in het buitenland organiseren, is een veel duurdere onderneming dan in België. "Daardoor wordt er in het buitenland minder georganiseerd. Zo zijn Belgen minder geneigd om naar het buitenland te gaan", stelt Adrie van der Poel in HNB. "Door de WB-manches in de Verenigde Staten werden ze bijna gedwongen."

"Ik roep al jaren dat het fout gaat. De beloofde ingrepen in de kalender werden nooit hardgemaakt. Het loopt al vijftien jaar fout, het zal dan ook vijftien jaar duren vooraleer deze situatie is rechtgetrokken", gaat de voormalige wereldkampioen verder. Daarom heeft van der Poel een opmerkelijk voorstel: één weekend per maand voorbehouden voor niet-Belgische crossen.

Internationalisering

"Op die manier kan je de Belgen verplichten meer in het buitenland te rijden. België heeft natuurlijk heel veel goeds gedaan voor het veldrijden. Ik begrijp misschien wel dat de Belgen niet naar het buitenland willen, maar dan moet je niet roepen dat je de sport wil internationaliseren", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties