Russische ritwinnaar in de Vuelta tekent bij pro-contintale Gazprom-RusVelo

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Russische ritwinnaar in de Vuelta tekent bij pro-contintale Gazprom-RusVelo
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gazprom-RusVelo meldt de komst van Sergey Lagutin. De 35-jarige Rus won dit jaar nog een bergrit in de Vuelta en komt over van Katusha.

Lagutin won eind augustus nog een zware bergrit in de Vuelta, maar is tevreden met zijn overstap naar RusVelo, een professionele continentale ploeg. "Ik ben erg enthousiast om een ā€‹ā€‹deel van dit team te worden. Het is het enige team waar ik me thuis voel. Wederzijds respect en professionaliteit zijn hier de belangrijkste pijlers", zegt de 35-jarige Lagutin.

"Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring te delen en het team te helpen om de doelen van volgend seizoen te bereiken", aldus de Rus die in 2014 al eens een jaartje bij RusVelo reed alvorens twee seizoenen voor Katusha uit te komen. Lagutin heeft ook een geschiedenis in België. Zo reed hij voor Landbouwkrediet en Vacansoleil.

Tevreden ploegleiding

"We zijn verheugd dat Sergey een deel van het team zal worden", zegt manager Renat Khamidulin. "Dit seizoen boekte hij de grootste overwinning in zijn carrière in de Vuelta. Hij is dus duidelijk nog in vorm, maar bovenal een echte leider. Hij kan zelf winnen én ploegmaten bijstaan. Het is een goede versterking voor het team", besluit Khamidulin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties