BMC trekt met stevige ploeg én drie Belgen naar Lombardije: "Geen echte kopman"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
BMC trekt met stevige ploeg én drie Belgen naar Lombardije: "Geen echte kopman"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de Ronde van Lombardije staat dit weekend de laatste grote afspraak op de WorldTour-kalender op het programma. Tweevoudig winnaar Philippe Gilbert kent zijn zeven ploegmaats voor deze race.

Voor de klimklassieker is naast Philippe Gilbert en Ben Hermans ook Dylan Teuns van de partij. Drie Belgen dus in een erg sterke formatie bij BMC. De ploegleiders willen dan ook geen kopman naar voren schuiven.

"We gaan met een heel sterke ploeg naar Lombardije en daarom hebben we geen duidelijk kopman. We kunnen vele troefkaarten uitspelen. Alles zal afhangen van de juiste timing om weg te springen", aldus sportief directeur Sciandri.

Het is een koers voor klimmers geworden

-Philippe Gilbert

Met Gilbert heeft BMC een tweevoudige winnaar in de rangen. Al wil hij niet in een favorietenrol geduwd worden. "Het is moeilijk te vergelijken met de edities die ik won. Het is een pak lastiger en je kan het vergelijken met een bergrit in een grote ronde", aldus Gilbert.

"Het is meer iets voor de klimmers nu, terwijl het daarvoor een race was die open was voor iedereen." Bekijk hieronder de volledige selectie van BMC.

Selectie BMC: Darwin Atapuma (COL), Damiano Caruso (ITA), Alessandro De Marchi (ITA), Philippe Gilbert (BEL), Ben Hermans (BEL), Amaël Moinard (FRA), Samuel Sánchez (ESP), Dylan Teuns (BEL).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties