Tour-organisatie wil in 2017 één grote en opvallende verandering doorvoeren

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Tour-organisatie wil in 2017 één grote en opvallende verandering doorvoeren

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag werd het rittenschema voor de Ronde van Frankrijk van 2017 voorgesteld. Het wordt een atypische Tour met heel wat kansen voor de sprinters en de punchers. Bovendien wil de Tour nog een nieuwe regel invoeren.

De Tour de France wil graag het aantal renners per ploeg aanpassen. Nu komen alle teams met 9 renners aan de start, maar de Tour wil naar een systeem met slechts 8 renners. Dat heeft Tourbaas Christian Prudhomme verteld. Het is nog niet zeker of er dan ruimte is voor extra ploegen in de Tour.

"Wij zijn voorstanders van meer spektakel. Met een renner minder per ploeg wordt de wedstrijd moeilijker te controleren", citeert HNB Prudhomme. "Nu is het aan Cookson om te tonen of hij openstaat voor vernieuwing en ons voorstel aanvaardt. Na de wegrit in Rio was hij de eerste om te zeggen dat de wedstrijd fantastisch was."

Rio met 5 renners

Op de Spelen in Rio reden alle landen met maximum 5 renners. "Waarom dan niet instemmen met 8 renners per ploeg in de Tour", vraagt de Tourbaas zich af. Voor Chris Froome maakt het geen verschil. "9 of 8, dat maakt niet uit. Er zijn al koersen met 6 gereden. Aan het eind halen de sterkste ploegen het toch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties