Italiaan troeft Degenkolb en Cavendish af: "Na het WK wilde ik nog één overwinning pakken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Italiaan troeft Degenkolb en Cavendish af: "Na het WK wilde ik nog één overwinning pakken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Momenteel zijn Greg Van Avermaet en co nog aan de slag in de Ronde van Abu Dhabi. Behalve wat prestige staat daar nog weinig in het spel in het Midden-Oosten. Giacomo Nizzolo won donderdag de eerste rit in een massasprint.

De Italiaan van Trek-Segafredo was in de massasprint sneller dan John Degenkolb en Mark Cavendish. Toch niet de minste namen. "Dit is de beste manier om deze wedstrijd te starten", lachte Nizzolo na zijn overwinning. "Na het WK van zondag wilde ik hier in Abu Dhabi nog één overwinning pakken. Dat is gelukt."

Sterk teamwerk

Trek-Segafredo had zijn speerpunt uitstekend afgezet in de sprint. "Het team heeft me in een goede positie afgezet. Ik startte mijn sprint van op iets meer dan 200 meter van de finish. Ik voelde kracht en zat vol vertrouwen dat ik als eerste over de meet zou rijden", aldus Nizzolo.

Ook al is het 'maar' de Ronde van Abu Dhabi, Nizzolo was meer dan tevreden met zijn ritwinst. "Ik ben heel gelukkig met deze zege en wil graag mijn team bedanken. Morgen zullen we ons uiterste best doen om deze leiderstrui te verdedigen", besluit de Italiaanse sprinter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties