Boonen wil nog één keer alles geven in 2017: "Het is een doel, maar uiteindelijk is het bijzaak"

Redactie
| 2 reacties
Boonen wil nog één keer alles geven in 2017: "Het is een doel, maar uiteindelijk is het bijzaak"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen heeft de laatste jaren heel wat tegenslag gekend in de herfst van zijn carrière. In april neemt Boonen na Parijs-Roubaix afscheid van de wielersport. Hij hoopt een inspiratie te zijn geweest voor anderen.

Vorig jaar liep Boonen nog een schedelbreuk op. Maar de Kempenaar heeft altijd teruggevochten. "De manier waarop je met tegenslag omgaat, zegt veel over de mens die je bent", zegt Boonen in HNB. "Dan laat je pas zien wie je eigenlijk bent, dan komt je ware ik naar boven. Er is niets zo makkelijk als blinken bij succes. "

Een verhaal als het mijne spreekt de mensen aan - Tom Boonen

"Een verhaal als het mijne spreekt de mensen aan. Ze spiegelen zich aan mijn instelling. Als ik het voorbije jaar iemand heb kunnen begeesteren of inspireren om zijn leven in handen te pakken, dan is het goed geweest." In april rijdt Boonen zijn laatste koers, maar winnen over verliezen maakt niet meer uit.

"Ik hoop nog één keer een voorjaar op volle sterkte te kunnen rijden. Of ik nu nog een klassieker win, zal uiteindelijk slechts bijzaak zijn. Het is een doel, dat spreekt voor zich. Maar ik wil straks mezelf vooral niet het verwijt maken dat ik het niet geprobeerd heb, dat ik er niet volledig voor ben gegaan", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties