Landgenoten verdeeld over Abu Dhabi: "Seizoen sinds zondag gedaan" versus "We zijn hier nu toch"

Redactie
| 0 reacties
Landgenoten verdeeld over Abu Dhabi: "Seizoen sinds zondag gedaan" versus "We zijn hier nu toch"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor veel coureurs zit het seizoen er definitief op. Anderen zijn dan weer aan de slag in de Ronde van Abu Dhabi. Bij Greg Van Avermaet is het helemaal op na een lang seizoen, Jens Keukeleire amuseert zich dan weer.

Van Avermaet heeft er een topseizoen opzitten met een gouden medaille in Rio en ritwinst in de Tour. "Eigenlijk is mijn seizoen sinds zondag definitief gedaan", aldus de BMC-renner. "Ik bol hier mee omdat ik dinsdag toch naar dat UCI-gala moest. Maar hier kon ik me dan ook eens verdienstelijk maken voor de jongens die zich een heel jaar inzetten voor mij."

Jens Keukeleire (Orica-BikeExchange) had dan weer een heel andere mening. "Michael Matthews en ik hebben ons geamuseerd. We waren na 10 km al op een lint aan het rijden. Ondanks de hitte geloofden we er in. Maar op 40 km van het einde kwam de wind ineens hard opzetten en wisten we snel dat we het niet zouden redden", zegt de West-Vlaming.

Michael Matthews en ik hebben ons geamuseerd

"Maar zondagavond is het vakantie. Al is het dit keer allemaal kort met een seizoen dat veel te lang duurde, maar mijn ploegmaat Carlos Verona wil nog iets van de bergrit van zaterdag maken. Waarom zou ik hem dan niet helpen? We zijn hier nu toch", besluit een optimistische Keukeleire in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties