"De grootste misvatting is nog altijd dat de ploegleiders een beetje Play Station aan het spelen zijn in de auto"

Redactie
| 2 reacties
"De grootste misvatting is nog altijd dat de ploegleiders een beetje Play Station aan het spelen zijn in de auto"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wielrennen is heel wat veranderd tegenover enkele decennia geleden. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van hoogtechnologische snufjes. Ook de oortjes zijn daar een onderdeel van.

Sommigen vinden dat de oortjes afgeschaft moeten worden om minder controle te krijgen over het wedstrijdverloop. Daar zijn José De Cauwer, Nick Nuyens en Patrick Lefevere niet mee akkoord, laten ze blijken bij Het Nieuwsblad. "Ik denk dat we het oude wielrennen nooit meer gaan terugkrijgen", opent José De Cauwer.

Je gaat de klok toch niet terugdraaien?

"Alles is veranderd, de communicatie is de communicatie. Ik heb daar geen probleem mee. Ik kan me voorstellen dat mensen denken dat de koers uit de auto geregeld wordt, maar dat is niet het geval", aldus De Cauwer. Ook Patrick Lefevere denkt er het zijne van. "Je gaat toch de klok niet terugdraaien?"

Nick Nuyens denkt dan weer meer aan de veiligheid in het peloton. "Ik ben zelf voorstander in die zin dat het voordelen heeft qua veiligheid. De grootste misvatting is nog altijd dat de ploegleiders een beetje Playstation aan het spelen zijn in de auto. Zij zeggen wel op welke manier het moet gebeuren, maar als de benen van een renner niet meewillen", besluit Nuyens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties