Het ideale moment om te stoppen? "Boonen is absoluut nog te goed" versus "Ik vind het schitterend dat hij stopt"

Redactie
| 25 reacties
Het ideale moment om te stoppen? "Boonen is absoluut nog te goed" versus "Ik vind het schitterend dat hij stopt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen neemt na Parijs-Roubaix van volgend jaar afscheid van het profpeloton. Naar aanleiding van de verkiezing van Flandrien van Het Nieuwsblad spraken enkele prominente wielerfiguren over zijn nakende afscheid.

Voor Patrick Lefevere is het alvast duidelijk. Hij ziet het als een ideaal moment voor Tornado Tom om te stoppen. "Ik vind het schitterend dat hij na Roubaix zal stoppen. Klasse gaat ook over het moment kiezen waarop je moet stoppen", zegt de ploegmanager van Etixx-Quick Step.

Daar is ex-ploegmaat Nick Nuyens het niet mee eens. "Boonen is absoluut nog te goed om te stoppen", zegt Nick Nuyens in het interview met Het Nieuwsblad. "Als je ziet wat hij het afgelopen jaar opnieuw heeft gedaan... Maar dan is het altijd de vraag: stoppen op je hoogtepunt of wanneer het te laat is."

In 2017 zien we Boonen een laatste keer op de piste van Roubaix

"Als hij dat nog heel graag doet, moet hij verder doen", zegt Roger De Vlaeminck. "Hij is samen met Sagan, Van Avermaet en Vanmarcke dé grote favoriet om Parijs-Roubaix te winnen."

Johan Museeuw vindt het moeilijk om enkel nog op Roubaix te gokken. "Ik zou het gevaarlijk vinden moest hij nog één of twee jaar doorgaan om enkel en alleen Parijs-Roubaix te winnen", besluit Museeuw.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties