"Gentleman' Iljo Keisse slachtoffer van verkeersagressie? "Een driftkikker, ja"

Redactie
| 4 reacties
"Gentleman' Iljo Keisse slachtoffer van verkeersagressie? "Een driftkikker, ja"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iljo Keisse diende afgelopen zomer klacht in na een incident op training. De 33-jarige Quick Step-renner zegt dat hij slachtoffer is geworden van verkeersagressie. De advocaat van de 'dader' noemt Keisse echter een driftkikker.

Op 12 juni diende Iljo Keisse een klacht in omdat hij slachtoffer was geworden van verkeersagressie. Volgens hem werd hij tijdens een trainingsrit de pas afgesneden, twee getuigen bevestigen overigens dat verhaal. Een paar honderd meter verder kwam het tot een incident. De man stapte uit zijn auto en gaf Keisse een duw. De renner viel en raakte gewond aan de schouder.

De advocaat van Keisse, meester Walter Van Steenbrugge, gelooft het verhaal van zijn cliënt. "Iljo staat in het peloton bekend als een echte gentleman. Hij is geen John Degenkolb die met drinkbussen gooit. Als er één faire renner meerijdt, dan is het Iljo", zegt de advocaat in Het Nieuwsblad.

Maar zijn opponent, strafpleiter Hans Rieder, sprak dat voorbeeldige plaatje van Keisse helemaal tegen. "Een driftkikker", noemde hij hem in zijn pleidooi. Het bewijs volgens Rieder: de uitgestoken middenvinger van de renner tijdens het afgelopen WK toen hij een drinkbus niet kon aannemen, omdat hij werd gehinderd door een Zwitser. De uitspraak van de rechtbank in de zaak-Keisse staat gepland op 10 november.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties