Van Avermaet is bij ons topfavoriet, maar ook in Nederland is er een wielrenner genomineerd voor 'Sportman van het Jaar'

Redactie
| 0 reacties
Van Avermaet is bij ons topfavoriet, maar ook in Nederland is er een wielrenner genomineerd voor 'Sportman van het Jaar'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij onze Noorderburen is Tom Dumoulin genomineerd voor de titel 'Sportman van het Jaar'. De andere kandidaten zijn Max Verstappen, Dorian van Rijsselberghe, Ferry Weertman en Sven Kramer.

Dumoulin liet dit jaar verschillende keren de harten sneller kloppen bij de Nederlandse (en Vlaamse) wielerliefhebbers. Hij won in de Tour de koninginnenrit naar Arcalis én een tijdrit. In mei was hij de beste in de individuele openingstijdrit van de Giro d’Italia. In startplaats Apeldoorn mocht de fiere Limburger zelfs de roze leiderstrui aantrekken.

Een valpartij in de Tour, waarbij hij een breukje opliep in zijn pols, leek zijn voorbereiding voor de Olympische Spelen in de war te sturen. Maar Dumoulin veroverde in augustus in Rio de Janeiro tijdens de olympische tijdrit toch knap de zilveren medaille. Het NOC*NSF Sportgala vindt dit jaar plaats op woensdag 21 december.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties