Guillaume Van Keirsbulck beseft dat hij zijn reputatie tegen heeft: "Laat de mensen maar klappen"

Redactie
| 4 reacties
Guillaume Van Keirsbulck beseft dat hij zijn reputatie tegen heeft: "Laat de mensen maar klappen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de komst van Guillaume Van Keirsbulck haalde Wanty Groupe Gobert een talent weg bij Quick Step. Daar fietste de West-Vlaming zes jaar lang in de schaduw van Boonen en co.

De laatste twee jaar liet Van Keirsbulck nog nauwelijks van zich horen. En dan was er nog dat nachtelijk ongeval waarbij hij veroordeeld werd voor dronken rijden. "Het is vijf na twaalf voor hem", liet ploegleider Hilaire Van der Schueren al optekenen. (Dat leest u HIER)

"Ik weet dat ik die reputatie heb", geeft Van Keirsbulck toe in Het Nieuwsblad. "Dat is jong zijn, zeker? Ik maak me er ook niet druk in. Laat de mensen maar klappen, mij stoort het niet. Al is dat ongeval wel een goede leerschool geweest. Nadien heb ik de knop omgedraaid. Als ik nu uitga, zal ik geen risico's meer nemen."

Mentaal zwaar

De 25-jarige Van Keirsbulck is op een leeftijd gekomen om te oogsten. "Misschien leefde ik wel te weinig voor mijn sport. Maar als je nooit je eigen kans mag gaan, is dat mentaal ook zwaar. Ik koerste altijd heel graag, maar nu had ik soms geen zin om naar een wedstrijd te vertrekken. Dat is voorbij", aldus de voorjaarsspecialist die op dit moment ook vier kilogram lichter staat dan andere jaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties