Geslaagde comeback voor Theuns: "Erg blij met vertrouwen van de ploeg"

Redactie
| 0 reacties
Geslaagde comeback voor Theuns: "Erg blij met vertrouwen van de ploeg"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Edward Theuns liep in de Tour de France van vorig seizoen een zware blessure op, maar maakte een geslaagde rentree in de People's Choice Classic. Theuns werd vijfde in de massasprint en kon daar zeker mee leven.

Theuns brak bij zijn val in de Tour een ruggenwervel en mocht tot tien dagen geleden niet over zijn geliefde kasseien rijden. "Het was een suggestie van de dokter, maar één die ik zeer goed begrepen had en waar ik me ook aan hield", zegt Theuns. "Maar ik geef toe: het was raar om dat niet te doen. Ik ben blij dat alles de goeie kant uitgaat."

"Nog niet de oude"

Theuns is nog niet 100% hersteld, geeft hij toe. "Mijn rug is nog niet de oude, maar ik voel elke week progressie en het geeft rust dat ik nu ook het voorjaar zonder zorgen kan aanvatten", aldus de renner van Trek-Segafredo bij Sporza. Theuns kende vandaag dus een geslaagde rentree in Australië.

"Ik heb geen schrik om te sprinten. Ik ben erg blij dat ik nu al het vertrouwen van het team krijg. We waren goed gepositioneerd, maar twee bochten voor het eind verloor ik het wiel van Koen de Kort. Jammer, maar het sprinten voelde goed en vijfde is toch niet zo slecht. Ik kijk uit naar de Tour Down Under", besluit Theuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties