Porte tankt het nodige vertrouwen: "Ik ben al vaak het B-plan geweest"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Porte tankt het nodige vertrouwen: "Ik ben al vaak het B-plan geweest"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eindzege van Richie Porte in de Tour Down Under kwam op de slotdag nooit meer in het gedrang. Voor de Australiër was de overwinning in eigen land een enorme opluchting.

Negen jaar geleden debuteerde Porte in de WorldTour-rittenkoers en vandaag schreef hij de eindzege op zijn naam. "Dit is een geweldige opluchting", bekent Porte. "Ik ben hier al twee keer dicht bij de zege geweest, maar dit voelt echt fantastisch aan. Ook het team is geweldig. Ze hebben vandaag opnieuw een schitterende wedstrijd gereden."

"Hopelijk wordt het een geweldig seizoen" - Richie Porte

Porte kijkt na zijn eerste triomf ook al uit naar de rest van het seizoen. "Hopelijk wordt het een geweldig seizoen. Ik kijk er al naar uit om terug naar Europa te gaan. Enkele jongens zullen in de aanloop naar de Tour hetzelfde programma als mij rijden. Dat is mooi, want het is de eerste keer dat er een ploeg rond mij zal gebouwd worden."

"Ik ben al vaak het B-plan van een ploeg geweest, maar BMC heeft heel wat vertrouwen in mij. Ik denk dat ik vandaag getoond heb dat ik dat vertrouwen niet geschonden heb. Mijn volgende koers is Parijs-Nice. Ik hou van die koers. Het is nog vroeg dag, maar ik kan zeker om met de druk", besluit Porte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties