Kamp van der Poel haalt uit: "Schande van de UCI" en "Dit was pure pech"

Redactie
| 58 reacties
Kamp van der Poel haalt uit: "Schande van de UCI" en "Dit was pure pech"

Na het wereldkampioenschap en de gouden plak van Wout Van Aert in het Luxemburgse Bieles, waren ze in het kamp van Mathieu van der Poel niet echt te spreken over het verloop. Zowel manager Christophe Roodhooft als vader Adrie haalden uit.

Dankzij de dooi kwamen er heel wat scherpe steentjes vrij. Christophe Roodhooft was dan ook niet te spreken over het parcours. "Wat een schande van de UCI. Een WK-parcours leggen op een bouwwerf", zegt een boze Christophe Roodhooft. De banden van Van Aert waren puur geluk, wat Roodhooft betreft.

"Die groene banden zijn sneeuwbanden. Die sneeuwbanden zijn stokoud, geïntroduceerd door Dominique Arnould en de Franse crossers in de jaren '90. Iedereen lachte hen toen uit. Zo'n rommel was het. En denk je dat wij de bandendruk niet hebben verhoogd? Dat Wout zo weinig lek reed, was puur geluk", klinkt het in HNB.

"Te gierig"

Ook vader Adrie liet zich uit. "Sommige Belgische supporters riepen mij toe dat wij te gierig zijn om goed materiaal te kopen. Complete onzin. Dit was pure pech. Mathieu heeft dit seizoen nog niet één keer lek gereden. En nu vier keer op één cross. Dan mag je nog de beste zijn, winnen is dan uitgesloten", besluit Adrie van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties