Hermans verrast zichzelf: "Ben niet van het niveau Richie Porte of Greg Van Avermaet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Hermans verrast zichzelf: "Ben niet van het niveau Richie Porte of Greg Van Avermaet"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ben Hermans heeft er een knappe Ronde van Oman opzitten. De BMC-renner pakte twee keer ritwinst en schreef het eindklassement op zijn naam. Al kwam de Limburger in de slotrit wel ten val.

Gelukkig was het geen zware valpartij en kon Hermans snel weer postvatten in het peloton. "Ik was bang dat er zoiets zou gebeuren, zeker met de wind die het hele peloton nerveus maakte", opent Ben Hermans bij zijn team. "Het was erg gevaarlijk, dus je moest tot op het einde geconcentreerd blijven."

"Ik ben erg blij dat ik hier twee etappes en het algemene klassement gewonnen heb. Dit is meer dan ik ooit van had durven dromen. Het was de perfecte week en een perfecte start van het seizoen voor mij. Ik wist al van de trainingen dat ik erg goed was. Ik heb dit gevoel al enkele keren gehad, maar nog nooit won ik het eindklassement van een rittenkoers", klinkt het.

Hermans koerste ook niet tegen de minste renners. "Ik heb ook nooit beter gepresteerd tegen klimmers van dit kaliber. Dus ik heb mezelf zeker en vast verrast. Dit geeft me meer vertrouwen voor de rest van het seizoen."

Geen Van Avermaet

"Ik ben niet van het niveau van Greg Van Avermaet, Tejay Van Garderen of Richie Porte. In de klassiekers zal ik misschien wel mijn kans krijgen. Luik-Bastenaken-Luik is zeker een doel", besluit Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties