Moeilijke ritzege voor Greipel: "Moesten onze plannen wat omgooien na val Debusschere"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Moeilijke ritzege voor Greipel: "Moesten onze plannen wat omgooien na val Debusschere"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal mocht gisteren feestvieren na de etappezege van André Greipel in de Ronde van Algarve. Gemakkelijk verliep het echter allemaal niet, mede door de val van Jens Debusschere en het laat inrekenen van de vluchters.

De vluchters werden pas op enkele kilometers van de meet gevat door het peloton. "Het was een kat-en-muisspel tussen de vluchters en het peloton", reageert André Greipel. "In de laatste 70 kilometer reden we echt à bloc. Wij zetten Frederik Frison en Jelle Wallays mee op kop. Het was heel nipt, maar uiteindelijk werden de vluchters ingerekend."

Dankzij de valpartij van Jens Debusschere moest Lotto Soudal met een B-plan komen. "Jens kwam ten val, waardoor we onze plannen wat moesten omgooien. Nikolas Maes bracht mij, Jürgen Roelandts, Tony Gallopin en Tiesj Benoot naar voor. Jürgen zette me uiteindelijk af in het wiel van Arnaud Démare", legt de Duitser uit.

"Verschil klein"

"Vervolgens verloor ik enkele posities toen Richeze met Gaviria opschoof. Ik moest een lange sprint leveren, maar ik raakte tot aan het wiel van Degenkolb en kon hem kloppen. Ik wist dat ik won, hoewel het verschil klein was. Dit was een mooie overwinning", besluit Greipel bij zijn ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties