Lefevere is duidelijk: "Als Tom Boonen toch wil doorgaan, zeg ik: 'Don't do it'"

Redactie
| 22 reacties
Lefevere is duidelijk: "Als Tom Boonen toch wil doorgaan, zeg ik: 'Don't do it'"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen begint dit weekend met de Omloop Het Nieuwsblad aan zijn laatste klassieke voorjaar in de buik van het peloton. Hoog tijd voor teammanager Patrick Lefevere om vooruit te blikken op de komende weken.

Volgens de ploegmanager van Quick-Step Floors is Boonen er helemaal klaar voor. "Tom is gefocust: van de honderd dagen vóór Parijs-Roubaix zal hij er in totaal 20 thuis hebben doorgebracht, hebben we uitgerekend", opent Patrick Lefevere in Humo. "De rest was en is gevuld met trainingskampen en wedstrijden."

Boonen heeft al laten weten dat hij sowieso zal stoppen na Parijs-Roubaix. "Natuurlijk zal de verleiding komen om toch verder te gaan. Maar hij moet besefen dat hij zich enorm heeft kunnen opladen voor deze periode, zijn allerlaatste campagne. Het gaat hem ook niet enkel over Parijs-Roubaix. Alles wat hij kan winnen, wil hij meepakken."

Mooi afscheid

"Als hij toch wil doorgaan, zeg ik: 'Don't do it'", laat Lefevere nog weten. "Om het BK in Antwerpen nog te rijden? Voor hetzelfde geld krijg je er op je tomaat. Mensen onthouden vooral hoe je afscheid neemt, en dan kun je het beter in schoonheid doen. Als je afscheid neemt als een 'tsjolaar', ­ zoals wij in West-Vlaanderen zeggen, ­zal dát bijblijven", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties