Vanmarcke wil pas later pieken: "Normaal gezien zal ik dit weekend nog niet in topvorm zijn"

Redactie
| 4 reacties
Vanmarcke wil pas later pieken: "Normaal gezien zal ik dit weekend nog niet in topvorm zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is nog één dagje wachten en dan gaat het Vlaamse voorjaar echt van start met de Omloop Het Nieuwsblad. Sep Vanmarcke hoopt er mee te doen voor winst, maar zijn grote doelen zijn er pas begin april.

Sep Vanmarcke heeft zijn overstap naar Cannondale-Drapac goed verteerd. "Ik heb geen stress. Ik kijk er wel naar uit om er weer bij te zijn", opent Sep Vanmarcke bij Sporza. "Het is de eerste Vlaamse klassieker en er wordt gekoerst op Vlaamse wegen."

Finale kleuren

"Woensdag heb ik nog pittig getraind, waardoor ik gisteren wat vermoeid was. Ik had dus niet het beste gevoel, maar het belangrijkste is dat ik zaterdag in orde ben. Ik ben zo klaar als ik wou zijn en ik denk dat ik goed genoeg ben om de finale mee te kleuren. Of dat volstaat om te winnen, zullen we moeten zien", klinkt het.

Maar die topvorm is nog niet voor dit weekend. Die moet er pas zijn begin april. "Mijn voorbereiding is hetzelfde als vorig jaar. Normaal gezien zal ik dit weekend nog niet in topvorm zijn. Het is de bedoeling om te pieken in de Ronde en Roubaix. Dat is nog enkele weken. Tegen dan zal ik wel in orde zijn", besluit Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties