Belgen tonen zich, dubbelslag voor sterke Edvald Boasson Hagen in eigen land

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Belgen tonen zich, dubbelslag voor sterke Edvald Boasson Hagen in eigen land

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vijfde en laatste rit in de Ronde van Noorwegen is gewonnen door thuisrijder Edvald Boasson Hagen. Dankzij zijn ritwinst heeft de Noor ook het eindklassement op zak.

In de laatste etappe trok voormalig Belgisch kampioen Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) met vier andere metgezellen in de aanval. Ze kregen een bonus van drie minuten op het peloton. In de finale moesten de renners nog enkele rondjes afleggen in de Noorse hoofdstad Oslo.

Van Aert toont zich

Van Hecke hield nog het langste stand, in de lokale rondjes liet wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert zich opmerken. Samen met Louis Vervaeke en Antoine Warnier ging hij op pad. Maar de ploeg van Pieter Weening, toen leider in het klassement, liet niet begaan en haalde het trio terug.

Even later kwamen Boasson Hagen en de jonge Dylan Groenewegen ten val. Dimension Data bracht de Noor toch nog terug op 10 kilometer van de meet en Boasson Hagen won de sprint van een ruime groep. Dankzij de bonificatieseconden heeft hij ook het eindklassement op zak. Sander Armée (Lotto Soudal) werd uiteindelijk vierde in de einduitslag. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties