Lotto Soudal met 6 Belgen naar Baloise Belgium Tour: "Ritwinst én een goed klassement"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Lotto Soudal met 6 Belgen naar Baloise Belgium Tour: "Ritwinst én een goed klassement"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal is één van de vijf WorldTour-ploegen die deelneemt aan de Ronde van België. Ploegleider Herman Frison is ambitieus voor de rittenkoers in eigen land en mikt op ritwinst en een goed klassement.

De eerste rit zal wellicht eindigen op een sprint. "In het geval het tot een sprint komt, is Jens Debusschere onze man. Jürgen Roelandts, die zijn eerste koers rijdt sinds Parijs-Roubaix, wordt de lead-out", legt Frison uit. Maar het wordt vooral uitkijken naar de rit van zaterdag, waarin alles bepaald zal worden.

"Het klassement wordt in principe daar en in de tijdrit bepaald. Staan we niet hoog in het klassement, dan zullen we aanvallend moeten koersen. Jelle Vanendert kan in deze etappe zeker een mooi resultaat neerzetten. Tiesj Benoot komt terug van een hoogtestage in de Sierra Nevada, we moeten kijken hoe hij daar nu op reageert."

"Philippe Gilbert wordt zeker een te duchten tegenstander, net als Tony Martin"

Het doel is alvast ritwinst en een goed klassement. "Top vijf of top drie moet mogelijk zijn en uiteraard winnen we liefst. De boniseconden kunnen zeker een rol spelen in de strijd om de eindzege. Philippe Gilbert wordt zeker een te duchten tegenstander, net als Tony Martin", besluit de Lotto Soudal-ploegleider.

De selectie van Lotto Soudal: Tiesj Benoot, Jens Debusschere, Nikolas Maes, Rémy Mertz, Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg, Jelle Vanendert en Jelle Wallays.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties