Jonge landgenoot boekt allereerste profzege in Tour des Fjords

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Jonge landgenoot boekt allereerste profzege in Tour des Fjords

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Belgisch ritsucces in de Tour des Fjords woensdag. Onze jonge landgenoot Dries Van Gestel (Sport Vlaanderen-Baloise) schreef er een etappe op zijn naam. Voor Van Gestel is het zijn eerste profzege ooit.

De kopgroep had mooi standgehouden in de eerste rit van de Tour des Fjords in Noorwegen. Vier renners - waaronder Dries Van Gestel - mochten sprinten voor de zege. Het was uiteindelijk onze 22-jarige landgenoot van Sport Vlaanderen-Baloise die de snelste was van het viertal.

Moeilijk eerste jaar bij de profs

Een knappe zege voor Van Gestel, bovendien zijn eerste overwinning bij de profs. "Dit is ongelooflijk en betekent veel voor mij en de ploeg", reageerde Van Gestel bij Sporza. "Vorig jaar was niet gemakkelijk in mijn eerste profjaar. Het is toch even wennen, koersen in een profpeloton, maar dit jaar draait het beter."

"Zo'n zege is een enorme opsteker. Tenslotte ben ik nog heel jong en ook bij de jeugd was ik geen veelwinnaar. Dat ik nu in mijn tweede jaar als prof een wedstrijd win is ongelooflijk. Ik ben niet supersnel in de sprint, maar na een harde koers en in een klein groepje kan ik wel uithalen", besluit de 22-jarige.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties